My photo
Hye peeps !!panggil aku zati je.Aku seorang budak yang berumur 20 tahun. Masih budak- budak lagi. Aku seorang budak Dip. In Banking Uitm yang bakal nak masuk sem 6 tak lama lagi.

PERKARA YANG BILA DA BESAR BARU KITA NAK BUAT

Assalamualaikum and selamat petang wahai readers.

Apa perkara yang bila dah besar baru kita nak buat?? Adakah pergi ke event pesta buih?? Ish3. Atau jejak kan kaki ke disko?? gelek-gelek sampai pitam. Haha

Perjumpaan sesama kawan sekolah atau sekelas atau lebih mudah lagi dipanggil reunion. Yela bila masing-masing da besar baru tergerak hati nak jumpa masing-masing kan?? Betul kan apa aku cakap.  sebab apa?? Rindu?? satu perkataan tapi maksud yang mendalam.




Macam-macam aktiviti yang boleh dilakukan ketika reunion. Maklumla nak rapatkan balik silaturrahim tu. Mesti ada yang tersipu-sipu malu walaupun budak lelaki ok!

Contohnya pas-pas belon. Walaupun agak kekanak-kanakkan tapi aktiviti ni membuatkan kita akan terasa lebih enjoy sehingga terlompat-lompat seperti mendapat anugerah dekan. (errr ade ke??)




See! semua dengar arahan kan??




Selain itu, tiup belon jugak dapat membuatkan mulut kita bengkak sehari.



Bertanyakan soalan tentang sekolah dapat mengembalikan ingatan kita yang semakin lama semakin luput. Ngahaha



Tengok! bersemangatkan diorang.





 p/s: entri aku hari ni tak mendatangkan pengetahuan kepada korang. Sorry. tapi aku tetap nak update jugak. huhu


4 comments:

pena said...

reunion dengan kawan-kawan lama sangat best..

macam-macam cerita yang keluar nanti..

nub said...

budak kecik mana boleh buat semua ni..

hahaha

ieyza afieyna said...

wah best nye reunion.
ktorgnye sekolah, bnyak kali ckp nk wt reunion tapi xjadi2 lagi. hee

Izz said...

pena:btul tu. da mle la bergosip antara stu sme len.

nub. haha tepat jawapan anda di situ.

ieyza:yg tu da lme kott. time skola.tu pun reunion sekola rendah. haha