My photo
Hye peeps !!panggil aku zati je.Aku seorang budak yang berumur 20 tahun. Masih budak- budak lagi. Aku seorang budak Dip. In Banking Uitm yang bakal nak masuk sem 6 tak lama lagi.

high heels




Dulu aku tak suke pakai high heels.Sebab2 munasabah nyew aku rase sakit kaki bila pakai.
So  makin bertambah la koleksi slipa  jepun aku.Tapi semenjak 2,3 menjak nie la an..
Aku tgk orang cam best jep pkai high heels.Dengan muke tataw malu nyew aku pon beli la satu.Tym 2 tym raye kowt.

Hahaha.Sampai skang aku rase aku da gilerw shopping high heels.Pegi memane pon nk tgk kasut walaupun  kasut 2 elok lagi.Dwet sape jadi mangse??Of coz la dwet parentku yang tercinte.

Sape kate pkai high heels xelok??meyh sini aku gtaw.

1)dengan high heels korang akan rase lebey confident.Contoh mcm aku.Ketinggian sebanyak 154cm nie membuatkan aku kkdang terase segan nak berdiri di sebelah orang yang lagi tinggi dari aku sehinggakan kalo nk cakap pon perlu mendongak??Susah bukan??

2)Selain itu korang jugak akan kelihatan lebey elegant.Contoh kalo selama nie ade pakcik2 or makcik2 yang ngat korang budak skola rendah lagi gune laa high heels.Ceyh da mcm promote ape da.And kalo nak pergi majlis formal better high heels rite??kowt2 g uma orang kawen tepijak lecah er selamat ar kaki korang.hahaha


3)kaki korang akan tampak lebih panjang so takde la orang kate kaki ko cam itik.

Last but not least tak sumer high heels nie elok. kite kene pandai pilih kasut la.Klo kowt lawa je tapi menyakitkan kaki pon susah jugak kan??

10 comments:

Aini said...

best.. menambah keyakinan =)

Izz said...

aini;betol2..hee~

maisyara Pot! Pot! said...

kaki mai taleyh pkai high heel arr.. tk slesa.. agy suke pkai boots! hehehe.. xD

atynska :) said...

kaki aq da ckop pnjg ntok pkai heels neyh :) p aq ske gak pkai...makin bertambah ketinggian aq neyh...hahahahahahaha

Pena Nurani said...

btul pakai high heels best.... tapi ku blh tahan sejam lebih je.. sakit kaki.. hehe..

sugar2 kapas strawberry said...

suke sgt pkai wedges...
tp cyela..sy hny mampu bertahan beberapa jam sahaja..hahahah ;)

Qismina said...

stuju tambah confident.. eheee.. bila jalan rasa cam mntap.. tapi koleksi tak byk arr.. sbb kebanyakan yg sakit kaki punyer... heels kalu yg tak tinggi sgt elok tuk diri.. takde laa nmpak kelepet jer kat kaki.. tk lawa kot pkai yg takde tumit langsung.. huhu

Ery Farieha said...

ade event2 tertentu je rase nak pkai heels.
g kelas tu tak le.
ekekekek

nurain rodze said...

geng selipaq jepun :)

Izz said...

maisyara Pot! Pot!;boots??waw!!

atynska :);ko takyah pkai.ko da cukup tinggi da pon.haha

Pena Nurani,sugar2 kapas strawberry ;
same la cam izz.kkdg izz spare slipa lam beg.hehe.

Qismina;izz pon ade bape pasang je kak.

Ery Farieha;izz kkdg tgk mood gak.
kdg pkai wedges je.hikhik..

nurain rodze;hehe