My photo
Hye peeps !!panggil aku zati je.Aku seorang budak yang berumur 20 tahun. Masih budak- budak lagi. Aku seorang budak Dip. In Banking Uitm yang bakal nak masuk sem 6 tak lama lagi.

sape lagi terok







Hye blogger-blogger sekalian.Hehe.Tym tengah masak-masak kat dapo tadi ttbe aku dapat idea nak tulis pe kat blog.Ngahaha.Okeyh-okeyh post kita pada hari ini ialah berkenaan cinta cintun.Tersangatla jarangkan aku tulis pasal cinta-cinta kat blog nie??

Topik yang aku ingin kemukakan sebenarnyew ialah sape kecewa lagi terok kalo bab2 bercinte nie??girl ke boy g trok??
 

Aku bercerita berdasarkan ape yang aku lihat dan tahu yang berlaku disekeliling aku.Contohnyew kawan- kawan aku sniri.Dan tak bermakna aku nk mengaibkan dyorang tapi sharing is caring rite??hakhak.Da cam nk wat tuto da ko izz.
Okeyh kite mule n boy dulu eyh.First bercinte memang bagai nak rak la korang.Sampai kawan sniri pon ko wat sombong.Tapi bile da clash sape ko carik??Hate giler part nie.

Kawan aku yg pertame;
Die da tanak kapel sebab dy kate serik.Kecewa terlebih la konon.Sampai da menyumpah-nyumpah sume pmpuan.terok an??Tu da kecewa tahap gaban da tuh.seb bek aku tak disumpah nyew skali.Klo x memang aku sekeh-sekeh jep.

Kawan aku yang kedua;
Die tersangatla minat kt girl nie sejak dari f3.Perghhh!!salute ko la beb.Mantap glerw cinte ko kat dy tapi syg cinte bertepuk sebelah tangan.huhu.tersangatlah kecian.Siyes nie.Then de sorang minah nie minat kat dy.Tym 2 ktorg nk spm so dsbbkan xnak minah 2 frust mnongeng sampai xley wat exam dy pon terime la.Kecewa sgt kerw ko sampai ko kene kapel n minah 2 walaupun ko xsuke dy??

Okeyh stop for boy.Girl plak lain cerite nyew.

Girly pertame;
Aku tataw la dy da kapel bape kali.Bayangkan dalam stahun kkdg dy ley kapel 2,3 kali.Adakah dy nak mengubati frust dy,dy kene kapel n orang len??

Girly kedua;
Girly kedua nie macam setia skewt.Walaupon ade orang nak usha dy,dy tetap nk yang 2 walaupon dy telah dikecewakan.Krenyew dy xnak terime orang len.Aduish camne 2??

So korang rase sape lagi frust terok kalo bab becinte nie??


10 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

depends sape yg mybbkn putusny hbngn tu..heehehe.. ;))

Iznie said...

erm....
maybe girl..mybe boy...
sebab setiap orang tue kan tak sme...

nk dengar citer iznie tak?? hehe

iznie ada sorang kawan laki...dy mmg mnt giler ngan my BFF, dri form 1 smpai la skrang...tp my BFF tanak..so, dat boy pun ckp dy akn jd budak nakal if my BFF tanak accept dy...so, dy couple la dgn budak klas dy n jd budak nakal...teruk tau dy skang if nak cmpare dgn dulu...
kononnye nk buat my BFF rasa bersalah giler la....mmg teruk...nseb baik my BFF tak trime dy...hohoho

n kawan pompuan lak...ada la budak sorang nie...kalau kwn izz ok la jugak dlm setahun 2-3 kli...yg kwn iznie ni, dlm setahun mmg byk sgt...dlm 5-6 kli! tp dy ckp, coupl utk ske2 jer...bkn ske betul2..so, 6t ta frust la mcm org lain...hee

ntah pape kan??

okayh...selamat mencari cinta sejati... :)

syaira said...

amik masa sbntar saje utk jatuh cinta,namun sepanjang hidup utk lupakn seseorang tue,,huhu

maisyara Pot! Pot! said...

yg kedua ler frust giler.. lebih frust kalo mamat tu mcm bg harapan dkt dye then dye sngka btul2.. mmg sadis giler biler dpt taw mamat tu just kwn..

*mai ade kwn mcm yg first tu.. cume, setahun smpai 5-6owg dye kapel skali gus.. peehh!

Amirah Rashid said...

erm, i rse,
selalunya girl
nth la
myb sbb kite ni lembut sgt
laki tu,
diorg fikir,
"alahh, aku blh cari lain laa..blablabla"
hee
tp, kalau mmg da syg gila2,
xmustahil laki tu akn frust menonggeng gk
hehe :D

ARC™ said...

no offense tp slalu aku jmpe bebudak je tanye soklan ni..sape better, sape lg frust etc2

Umur bape eh?
Penghakiman terhadap masalah sosiologi bergantung kepada individu dan bukan kepada jantina seseorang

Jadi, tiada isu tentang lelaki atau perempuan yang lebih frut. ia bergantung kepada tahap kematangan seseorang

Mungkin orang berkata kalau dalam usia remaja, pempuan/lelaki yg lebeh frust, tapi itu hanya pandangan dalam usia lingkungan mereka.
bagaimana pada usia yang lebih matang?

Izz said...

ARC™ ;ku hanyalah budak lagi.
umo pon bwu 18.
tq utk pndpt 2.

touyakaruma said...

Emm terlalu subjektif , sebenarnya bergantung kepada individu itu Jantina tidak memainkan peranan untuk menentukan siapa lebih frust .

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ragam2 cintaaaaaaaaaaaa

:::wagonbiru::: said...

sonang xya kapel!
\hahahaah ;p