My photo
Hye peeps !!panggil aku zati je.Aku seorang budak yang berumur 20 tahun. Masih budak- budak lagi. Aku seorang budak Dip. In Banking Uitm yang bakal nak masuk sem 6 tak lama lagi.

tudung oh tudung

Assalamualaikum.

Haa sebelum tu aku nak ucap thnxs kat bro Hiro sebab tegur tulisan kat blog aku  ni. Hehe. so sekarang aku da tuka tulisan. aku harap pasnie dia tak kondem lagi la. hehe.


Ok cerita ni berdasarkan pengalaman aku. Ni bukan cerita miah oh miah yg da tercalon kat anugerah skrin tu ye.

Dulu aku suka tengok kau pakai tudung. Comel je. cute je. *bukan comel ngan cute tu same ke?? Bila kau pakai baju kurung lagi la sopan. Bertambah-tambah anggun. Walaupun muka kau takdela secantik Julia zigler dalam  cerita Qasidah buat Laila tu tapi manis je aku tengok kau.

Satu hari kau tanya aku dan yang lain-lain. "korang kalau aku free hair terus boley kan?? sebab ramai kata aku nie macam main-mainkan agama. asyik on off pakai tudung. Kat sekolah je aku pakai tudung. Bila keluar aku free hair je". Kawan.....takkan na tegur lebih-lebih. dulu kononla takut sakit hati. Dosa masing-masing. Secara tak langsung aku pun just reply "suka hati kau la. hidup kau." Yang lain-lain pon reply yang sama.

Kalau la sekarang aku boley panggil Doreamon putarkan balik mase dan kalau la aku tak cakap macam tu mesti sampai sekarang kau nampak comel kan. Walaupun kau pakai baju kurung still taknampak macam dulu. aku ridukan kau yang dulu. Aku tak reti nak cakap macam mane da supaya kau pakai tudung balik. Salah aku jugak cakap kt kau macam tu. Aku harap sangat Allah bagi petunjuk dekat kau.

Aku suka tengok budak-budak pakai tudung. *comel wowk

2 comments:

ziRaH <3 y0u! said...

insyaAllah kak pika..
dalam proses.
thanks for this entry..
i know this is for me..
and aku terima..
thanks a lot my dear!
;)

nub said...

btoi2..dak2 pakai tudung..even sepelet2 sket..p comey kot...=)