My photo
Hye peeps !!panggil aku zati je.Aku seorang budak yang berumur 20 tahun. Masih budak- budak lagi. Aku seorang budak Dip. In Banking Uitm yang bakal nak masuk sem 6 tak lama lagi.

inginkan DSLR??

Assalamualaikum.

Kawan aku cakap 'Kau carik jela pakwe yg ada camera tu.Payah sangat'. Masalahnya dia nak ke aku and aku nak ke dia. Alek-alek aku capai camera dia  je. Orang dia aku letak tepi-tepi dan jauh-jauh. Haha kejam kejam.

Bukan apa aku teringin sangat da camera ni. Nak-naknya sekarang da ada macam-macam. Lagila perasaan ingin memiliki pakwe berDSLR membuak-buak. Eyh silap. Lagila perasaan ingin memiliki camera tu membuak- buak.

Mengikut pada tajuk ,korang pon mesti nak kan??

Cara-cara dia senang je. Ni petua terbaek dari Malaysia. Tapi korang jangan merungut sebab aku pon buat yang sama. Huhu And yang ni untuk blogger-blogger yang kempunan kat luar sana macam aku ni. Takde duit nak beli. Bukan takda duit. Belum kumpul lagi. Senang cerita tak berkemampuan.


1. Belajar pandai-pandai.
2.Bila da pandai, keje best-best.
3.Then, mesti dapat gaji ribu-rabun.
4. Time tu boley la korang beli.

Takda bende yang FREE kat dunia ni melainkan orang kata "kau nak?? FREE ni."

Tapi orang kata. Orang kata tau bukan aku kata. Aku type je. Haha

Tak semestinya kalau ada DSLR kau boley snap pic cantik-cantik.

8 comments:

budak yg bosan said...

1. Belajar pandai-pandai. -> done (tp takdelah pandai mane pon)

2.Bila da pandai, keje best-best. -> done (best lah kot keje skrg ni)

3.Then, mesti dapat gaji ribu-rabun. -> done (Alhamdulillah)

4. Time tu boley la korang beli. -> not done yet..sbb bile dah dpt gaji, duk beli benda lain plk..huhuhu..

Sepi tanpa mimpi said...

nak dslr jugak!
tunggu masa untuk bekerja. lagi setahun! huhu

Izz said...

@budak yang bosan:haha. takpe boley dikumpul nnti.

@sepi tanpa mimpi:chayok!! hehe

CahayaCintaIlahi said...

izz : hehehe.. alala. kte PUn nak gakkk taw... tapY kte da keje..gajI ribu2an... stil rasa tak mampU nak blY.. cmne tuuu?? hehehe..

Izz said...

@cahayaCintailahi: em cmne ek?? haha

HaNa HoNeY said...

hahaha...
bukan sush nak susah..bukan seng nak senag
hehehe
^_^

~LP Lum~ said...

salam ziarah~

ahaks~ memang btl tips yg di bg.. dan dulu sy pun teringin nak gunakan dslr nie.. akhirnya sy dpt gak... :)

Izz said...

@hana Honey: btul tu.

@@~LP Lum~: Waaa bestnya!