My photo
Hye peeps !!panggil aku zati je.Aku seorang budak yang berumur 20 tahun. Masih budak- budak lagi. Aku seorang budak Dip. In Banking Uitm yang bakal nak masuk sem 6 tak lama lagi.

blog yang kurang digemari


pic nie diambil ketika kenduri di rumah ayahlang.The left one was my cousin's house.
The center was wan naemah house and the rite one was mekngah house.Tak semuanyew indah sbb aku edit pic niyp bwu la pic niyp jady indah.Hish pe aku merepek mmalam bute nie??
ahahaha.Bkn ini yg ptut dibincangkan.



Okeyh!!today aku nk story pasal penjelajahan aku smalam.Owh tersangat la jauh sehinggakan tersasar dr jadual yang ditetapkan.Aku juge tidak menepati mase yang telah ditetapkan!!
Owh sungguh biadap+xsnunuh ini budak!yeeehaaa.Penjelajahanku bukanlah ke Paris mahupun Afrika Utara atau Satu dunia tetapi hanyalah penjelajahan di alam maya dari blog ke satu blog yang lain.


Cehhh!!Senang cite aku berblogwalking laa semalam.Banyak gak ilmu yang aku dapat.
Hmmm.Story-mory nyew cam niyp.Kkdg kite tgk blog kite okeyh jerw.xde cacat cela pon.
Mmg perfect bg kita laa c owner blog tapi pena x,korg terfikir yang kkdg xsumer yang ade kt blog kite tuh sumer nyew boley diaccept oleh blogwalking maupun followers setie.Okeyh!!Aku taw korg xbape jelas.
Sini aku terangkan.


First,music.
Maybe korg pikir klo xletak lagu blog korg macam dull semacam jep??tol kan??
Tapi aku xkesahla korg nk letak ke xnk.Suke aty korg ar.Hak korg sebagai owner tapi yang menyesakkan aku ialah lagu yang korg pilih.Klo dok lagu yang melalak cam anjing sawan uwh cne blogwalking nk bce entri korg rite??Tak focus dyorg bace.Las2 dyorg bla dr blog korg.
Cayelaa..Klo song yang boley distopkan aku xkesah,tapi klo blogwalking dok tercari2 button stop tapi xjmpe says"gudbye" jelaa..


Second,followers gadget.
Maybe d ssparuh blogger akan gunekan template XML yg macam aku gune skang.
Kebanyakkan orang yang wat template nie xkan letak followers gadget.Contoh nyew template cun cun kat blogskin.Credit to blogskin.yaa..dads good.Aku paling malas klo orang 2 soh follow tapi kt blog dy xde followers gadget.hahaha.Mmg aku dgn suke haty nyew akan bla jauh2 dary blog 2.Keadaan ini akan menyusahkan aku sbb aku kene g kt dashboard blk then copy url korg tok add korg. huh!!Sory aku xsuke bende remeh.Skang nie google dgn berhati mulia nyew telah pon menyiapkan code tok followers gadget kt acc korg.xcaye cube check.
log in acc korg dulu.Di sebelah atas kanan,ade My Account.Juz click there dear.Then keluar laa segala jenis perkataan maupun ayat disitu.Carik Google Friend Connect.Click la situ jangan tgk jerw.Last but not least,click button add the members gadget.So kt situla korg ley amek code then copy serta paste kt tempat yg korg nk.ade faham??

third,emoticons.
ahaha.Nie lagi satu.smiley2 yang korang letak kt entri tu memang comel lagi cute.
Tapi aduhhhss!!Knape banyak sgt.Mcm menyemak jep.Kowt smiley yang cumel2 tu xpe.
Nie kowt gedabak cam Giant yang siap d border frame tuh cane orang nk bce entri ko.


Keempat,pop up message.
Lalalalala..Aku tataw la pekejadah name bende ala niyp.Aku panggil pop up message jerw.
Ala yang klo kite blogwalking kt blog orang len akan keluar satu pop up message yang bunyik camni "Selamat Datang ke blog saie.Sila tinggalkan komen atau link sebelum berambus dari blog saie".ala lbey kurang ar 2.Bg aku bende 2 cam menyemak.blogwalking kn click bende 2 bwu dpt masuk blog korg.Da mcm nk masuk Fun Fair yang kene ade tiket aku tgk.Jap2. Fun Fair masuk d tike er??errrrr.hehehe..

Aku rase sampai situ jerw kowt.Aku xdela nk mengutuk atau menghina blog korg sbb aku pon bkn laa perfect sgt.Blog aku pon xlah sesempurna blog korg.Aku juz suggest agar blog korang mendapat follower yang ramai atau pembaca entri yang setia.Klo ade ssape yang terase aku mintak maaf ssgt.Aku cuma mengemukakan pendapat aku jep.

6 comments:

Sendra said...

wahh..entry ni macam boleh genglahh dengan entry kat kuehtart..tahniahh..pasal gadget follower tu..kan boleh kalau nk follow org juga klu blog org tu takde letak gadget follower tu(mcm blog kuehtart padahal..)..tekan je lah follow dekat navigation bar kat atas tu nokk..

Izz said...

sendra;tapi slalu nyep navbar disorokkan.cne tu???Xkerw meraban kene g dasboard blk.

full of love,keyna said...

hehe.ade yg btw nye :D

Amirah Rashid said...

dulu kite ade ltk lagu
tp, aritu ade bace 1 artikel dkt fb
dye kate xelok ltk lagu
erk, da xigt ape sbb dye
haha
pelupe tol :P
tp, itu sume tpulg pd owner la en :)

Izz said...

keyna;hehe..

amirah;em btol la 2.entri niyp juz nk nshtkan jep.i'm newbie lagi so xley ckp llbey..heee

Sya Isya said...

Salam Izz..Sya pun x suka blog yang ada lagu. kalau ada button stop, ok, stay lagi,
kalau x ada button stop pun ok, cabut lari..

Izz, memandangkan Izz follower Sya, Sya nak berkenalan. Minggu ni minggu Sya berkenalan dengan Izz. Boleh baca entri ni untuk maklumat lanjut. http://akumerpatiputih.blogspot.com/2010/07/follower-ku-dah-cecah-100.html

Terima kasih kerana follow blog Sya.