My photo
Hye peeps !!panggil aku zati je.Aku seorang budak yang berumur 20 tahun. Masih budak- budak lagi. Aku seorang budak Dip. In Banking Uitm yang bakal nak masuk sem 6 tak lama lagi.

Kawan or sahabat??


Kawan kerw Sahabat??Korang prefer yg mane??Bg aku laa aku better sahabat kowt.Kowt??
Nmpk sgt mcm xde keyakinan dry."Ye saie rase btol,saie kunci jawapan saie sahabat lagi bagus dr kawan".
muuuhaaaa..


Sape kate kawan n sahabat same jep??Cbe angkt kaky.Nk tgk bpe rami yang stuju.Ceh tgk xde pon.

Sejak azali lagi aku mmg ramai kawan.Sumpah xtipu.aku pon tataw npe sumer dok melekat n aku.
de megnet agknyew.Bygkan bdk kelas aku lu bru stahun kenal pon da dok daring2 nk manje2 n aku.
Like meeeoooowww!!Dok cite masalah dyorg.
Klo aku sory laa.3 tahun kenal bru aku caye kt korang kowt.Ape tah lagi nak cite masalah peribabi niyp.hohoho..



Yes korang pon akan cakap yang korang pon ramai kawan.Btol.Kite pon ley jady kawan kan??
ngeeee~As my life go on aku hanye jumpe 7 jep sahabat yang setie n aku.Kawan??Tah!!
Terjon longkang kowt.


*FLASHBACK

Semase di daja enam.Beselah budak2 lagi.Muke pon sememeh jep.Aku mmg friendship glerw n sorg bdk niyp.Aku mmg salute kat dy.Da la dy ketue pengawas,pandai lak 2.Nk dibandingkan dgn aku apela sgt.=_=
Mmg xdinafikan dy mcm singe.Yes!!Btol bdk laky class aku lu ckp dy mcm queen control.Sumer kene ikowt ckp dy.Tapi aku xkesah 2 sumer.Janjy aku de kawan n aku xkeseorangan.Ahahaha..mmg btol ckp kawan2 aku.Dy ske memilih kawan.Ko kene lagi izz.padan muke ko!!tak sampai bpe bulan dy friendship n org len.
Kre dy curang n aku.(aku bkn les ok??)Ble dy gado n bdk tuh dy dtg blk kat aku.Tersenyum sampai tinge ko izz??ah xde mknenyew.Bende 2 hanye sementara.Then dy pegi crk kawan laen plak.Aku niyp boring sgt er bg ko??Ble dy pecahkan cermin mate bdk specky niyp dy dtg kt aku sbb tkowt.Aku pon dgn bodohnyew trime dy dgn seadanya.Sampai lah satu ary terjumpe dy blk tym tgh syok shopping still mcm 2 gak.Seolah2 ko mcm xknl aku.Itulah kawan aku.


Dear zirah,jia,cekna,fariz,mia,dyg n dekca.
Sampai tingkatan 3.PMR.Oh Shit!.Aku memang xblaja.Disebabkan hasutan beberape org sahabat aku pon leke sehingga xsedakan dry.OMG!!Izz tolong laa.PMR lagi bape minggu jep.Ko bley syok2 lagi??Riang ria lg??Ko xkesian kt mak bapak ko??pity on u la syg!Bg aku dyorang mcm dadah.Skali kawan mesty nk lagi.Ape yg dyorg wat aku mesty terikowt.Ape yang dyorg suke mesty aku tiru.Tulah sahabatku TTMT.Aku de masalah n abg senior,korg yg pujuk.Ble aku hangen ngan sorang bdk niyp sbb pijak kasot aku yang putih melepak tuh korang nasihatkan aku.Good job!Sampai la skang aku rse aku da macam addicted kt korang!Tanpa korang aku rase mcm bosan seperti sekarang.Owh aku benci tuh semue!!Aku xde kawan nk gelak besa2.Aku xde kawan nk wat keje bodo.Sumer nyew xde.Pasniyp aku jumpe kawan baru.Jumpe korg pon maybe stahun skali.Siyes rindu glerw kt korg skang.Xsaba nak jumpe korang lagi.



Bg aku KAWAN dtg lam hidup korang then tros bla cam2 tanpe sbarang ucapan selamat tinggal.
Dyorg gak akn anggap korg mcm wujud xwujud.Yes u'r rite!!mcm chipsmore.Ble susah bru dyorg ngat korg.
Mcm 2la kawan.
Sahabat la yg akn setie n korang sampai ble2.Walau sesusah manepon korang dyorg akn support korang dr blakang.
So here judge urself,korg kawan ke sahabat??


6 comments:

sukiminna said...

oh kawan dan sahabat tu tak sama ye?baru tahu haha.

i tot there's only good friends and bad friends terminology..

suki's latest post : Crayon Physic Punya Cerita lagi

fairul afif said...

x stuju ngan,

"Dyorg gak akn anggap korg mcm wujud xwujud.Yes u'r rite!!mcm chipsmore.Ble susah bru dyorg ngat korg."

Pena Nurani said...

Setuju, kawan n sahabat berbeza.. kawan kat mna2x pun blh cari.. sehari knal pun blh jadi kwan.. tapi shabat lain.. mcm mutiara, kena selam ke dasar laut ..baru blh jumpa yg btul2x sejati..

Izz said...

sukiminna;kawan n sahabat len laa.

fairul afif;sbb pe xstuju??

pena nurani;yes!!btol tuh!

pikaka said...

sahabat ke rakan ke kawan ke membe ke.
yg penting! dpt yg sehati sejiwa.haha

Izz said...

pikaka;hehe..
bley diterime jgk tuh!!