My photo
Hye peeps !!panggil aku zati je.Aku seorang budak yang berumur 20 tahun. Masih budak- budak lagi. Aku seorang budak Dip. In Banking Uitm yang bakal nak masuk sem 6 tak lama lagi.

Buntu

Ary nie aku tersangat laa letih.Sesungguh nyew aku tersangatla rajen yew ary nie sampai bilik asyraf aku kemas.Siyes gilerw pengoto adek aku sorg tuh!!Ade bju kafa yg die pkai ary jmaat dy letak jerw atas katil dy.OMG!!Geli aku.Ikowtkan aty aku nk jerw aku tnyeh baju 2 kt muke dy.Bia dy xwat lagi.

Da abes2 kemas aku g masuk blik.Hohoho..da agk da mesti ade meset punyew.Layan ar jap.TTbe wan aku dtg dgn mmbawe surat.Aku pon plik gak+cuak.Manelaa taw kowt2 surat cinte kerw.Hakhakkk.Prasaan ko izz!!

Aku dgn muke xbesalah amek laa surat tuh!Laa dr PTPL rupenyew.Wat cuak aku jep.
Hmmm tawaran blaja rupenyew.Bbrape ary nie aku rase cam kepale aku srabut jep.Risau ngan result nyew lagi.N aku tataw nak amek course ape!!Aku tgk Fariz n Mia da beriye2 nak amek medic.Dekca da tentu account.Aku??Hmmmm...

Abah de ckp kat aku "Kak ko amek kejuruteraan jela".Ye mmg 2 yg aku impikan selame nie.Tapi engineering ade byk bdg so how??

Then ble aku ckp nk mek chemical engineering n mak aku,Mak aku bley lak xbagi.Dy ckap t cepat tue laa.
Muke kedut laa.Apelaaa.Makin bertambah2 runsing aku dibuat nyew.

Memang laa korg akn ckp "ala lmbt g nk smbg study".Mmg laa tp skejap jerw nie.Nie pon da nk abes bulan 1.Xlame lagi da bln 2.Then bln 3 da kuar result.Tapi aku maseh g tataw nk sambung study course ape.
Hidup hidup..Nape la ko ssh sgt.Surat tawaran da bduyun2 nak masuk uma ko izz!!

Lagi satu prob aku ialah klo aku dpt tawaran matrik n dalam mse yg same aku dpt u mane yg aku ptt pilih??
Akk senior aku lu de ckp.Lbey bek pilih matrik sbb ley abes study cpt.Tapi aku takowt laa.Yelaa aku niyp bkn jenis yg blaja iye2 sgt.Klo dtg mood malas aku Ya Rabbi!!Klo xdpt pointer yg dikehendaki xpasal2 er aku kene tndg dari matrik!!huhu so aku memerlukan segale nasihat korg2 yg berhati mulie nie.

8 comments:

aisha wUtevA!! said...

waahhh, rindu nak rasa saat tunggu result lagik. hee~

mmm, bout matrik or U tuh, depends la.
if dapt U yang teros matrik then further degree situ, better amek jek U tuh.
but if juz dpt diploma jek, better amek matrik.
hiks, nih pendapat kite ah, up 2 u okeyh??
wish u luck, heks~

Izz said...

aisha wuteva;thnxs dear!!

messo said...

skang matrik yg direct ke U ada UIA ngn UM je kot...nasihat dr ex matrik ni...baik amik matrik,yg setahun punya...senang je nk score matrik..tp need focus al the time...time naik U baru bleh rilex...but,important is u need focus..

Izz said...

messo;thnxs bro!!

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

salam
amek jururawat je lah
mau? hikhik..

Izz said...

cik aidacomei;geli n darah.
huhu

Amirah Rashid said...

kebanyakan spm leavers yg xtau nk amek ape,
mesti amek nursing
ehh, lari sudahh
hee
better amek matriks dear
psl focus or x tu,
kite yg tentukan,
jgn risau, mesti blh punya :)

Izz said...

amirah;doakan izz eyh dear