My photo
Hye peeps !!panggil aku zati je.Aku seorang budak yang berumur 20 tahun. Masih budak- budak lagi. Aku seorang budak Dip. In Banking Uitm yang bakal nak masuk sem 6 tak lama lagi.

Ada apa dengan angan-angan??

Assalamualaikum dan selamat petang.

Hidup itu life. Life tu hidup. Haha Korang rasa angan-angan ni penting ke?? Bagi aku angan-angan sangat penting. Sebab apa ?? aku bagi korang 2 situation.

Situasi pertama:

Kalau korang takda angan-angan , life korang macam dull. Betul tak?? Rasa macam takda hala tuju. Katakan la korang nak jadi doktor. Belajar punya belajar tapi tatau nak jadi apa. Da konvo apa semua tatau nak keje apa. Nanti bila da dapat kerja rasa macam tak kene dengan jiwa. Rite?? Aku tulis ni pun berdasarkan orang sekililing aku. Ramai je kawan aku camtu. Bile lecturer tanya kenapa ambil kos ni ayat diorang "da dapat nak buat camne. Dari duduk rumah tak study lagi malu." So kat sini aku nak cakap angan-angan tu penting for ur future.


Situasi kedua:

Kalau seseorang tu ada angan-angan , dia akan berusaha untuk mencapai angan-angannya. Tak caya pergi tanya jutawan-jutawan or usahawan tu. Diorang mesti ada angan-angan nak buat rumah bunglow ke beli BM ke. Mesti punya la.

p/s: Tanamla angan-angan anda dan siram la setiap hari. !! Tadaaa

2 comments:

Izyan Masri said...

YAN HARI2 TANAM ANGAN2 KIHKIH :D

pena said...

dari angan-angan membawa ke cita-cita..