My photo
Hye peeps !!panggil aku zati je.Aku seorang budak yang berumur 20 tahun. Masih budak- budak lagi. Aku seorang budak Dip. In Banking Uitm yang bakal nak masuk sem 6 tak lama lagi.

be positive



Assalamualaikum and night readers.

Malam ni aku nak cakap pasal “be positive”. Be positive?? Ikut pengetahuan korang ape maksud be positive ek?? Kalau ikut aku , kalau sesuatu berlaku dekat kita, kita kena bajet cool  je kan?? Kan3??
Contohnye la kan , pakwe or makwe korg kene rampas. Contoh ok! Then korang relax je. Tak marah , tak balas balik apa yang dia buat tu. Pernah tak korang buat cmtu?? “be positive” jugak tu kan. Pikir takda jodoh je sudah. Kalau ada, ada la kan.

Kalau dalam kalangan blogger blogger pulak camna ek?? Contoh (contoh lagi) ,kalau korang pernah kena hentam pun, korang relax je. Takda nak maki maki hamun balik.  Itu seorang blogger yang bersifat “be positive” sebab dia rase kalau dia main reply reply maki hamun lagi la mengugat kefamousan dia sebagai seorang blogger.

“Be positive” yang paling aku suka ialah bila parents suruh kahwen .“be positive” jugak tuhhh. Accept je. Peluang tu. Bukan senang nak dengar parents bagi restu kan. Haha. (giler gatal)

2 comments:

ieyza afieyna said...

contoh no 1 , xleh klo nak jadi "be positive..xleh nak berdiam diri!! tidak3.. huu

kalo cth no 2. bole.. hee

nak kwen ke pun ?? hik3

Izz said...

hamboiii ieyza... marah nampak. hehe
kawen tu harus. haha