My photo
Hye peeps !!panggil aku zati je.Aku seorang budak yang berumur 20 tahun. Masih budak- budak lagi. Aku seorang budak Dip. In Banking Uitm yang bakal nak masuk sem 6 tak lama lagi.

Perjalananku


Assalamualaikum.  

Tajuk tak boley  bla. Haha
Hari nie baru aku ada masa nak cerita panjang berjela-jela camnie.  Takda masa wokk walaupun kat uma. Dengan line broadband lembab macam siput memang tak la aku nak unline. Huhu.



Cerita nie last week  punya.  Saje jela jumpa kawan-kawan aku yang satu U tu. Tapi yang dok area sini-sini jela. Mane la tau dapat pindah Segamat plak nanti da tak dapat jumpa dyorg  kan.Nak dipendekkan cerita kitorang lepak Ts je. Times Square sudah. Haha Lame jugak la.

Aku bertolak dari rumah pukul  9. Sampai Seremban pukul 10 cmtu.  Terus aku berlari ke Ktm.  Yela mau taknya. Kawan aku da sampai dulu. Ikut kepala angin die mau aku kena tinggal kang. Da la aku nie kuno banyak. Tak pena naik Ktm. Caye tak?? Haha Ade aku kisah korang percaya ke tak. Lalalala
Aku rase macam-macam kenderaan aku naik. Haha Monorel  la. Star la. Ape kejadah tah tu. Yang aku tau dyorg adik beradik Ktm. Haha Sampai sana memang aku jakun. Ala selama nie kalau  pegi pon naik kereta mane la aku tau tu semua. Ngeee

Sampai Ts kawan aku ajak karaoke. Ish mane aku penah pergi tempat camtu. Yeke?? Hehe Kalau pergi pun bukannya aku nyanyi. Huhu Aku jadi juri je kat tepi. Haha Nak sedapkan hati kawan punya pasal aku pun ikut jela.  Friendship forever biasela. Haha Memang tak la an. Da mahal kat situ. Aku rase cam kena tipu je. Tiba-tiba kawan aku hulur mike kat aku. Ape lagi balun je la. Macam syok je  nyanyi. Haha sampai da rasa tekak aku betul-betul tak bernyawa baru aku stop. Haha 

                       Gambar takda motif haha

Then dyorang ajak pergi Cosmo World tu. Ohh Tidak!! Tak rela aku. Seram kott. Ade yang tercabut jantung aku kat tengah-tengah tu kang. Sape nak kutip?? Las-last kaki dihayunkan ke Bowling!! Memang suka la an. Bowling takpe. Aku pro sikit. Sikit je. Haha. Riak + takbur la kau nie. Adoyyyyaiii. Puas la kawan aku menyakinkan abang tu yang dia bawak stoking. Sebenarnya malas nak beli and pakai stokin. Mana taknya. Stokin je da 2 hengget. Kalau kat Arau tu, dapat ayaq 2 bungkuih hang tau tak?? Nak taknak kena beli jugak. Adeeeesss.


Time tengah main perkara yang tak boleh bla Eca. Nak baling bola tu alek-alek terkebelakang jadinya. Sampaikan mamat yang kat line sebelah pun tak jadi nak baling bola dia. Haha Ala semua orang pernah kena jugak an?? Aku pun pernah. *jangan bagitau orang tau. Hehe

Pukul 8 gamaknya barula ktorg balik. Letih woiii. Aku ingatkan boley la balik petang tu tapi da bersuka ria sampai balik rumah pun aku da lupa.  Teruk teruk. Last-last stay kat rumah akak fida. Anak buah dia comellll gilak!! Aku lupa nak snap gamba dia satu. Hehe. Yang tak tahannya budak tu nak berkepit ngan aku je. Ngan Eca dia takut. Tak paham aku budak tu. Haha

Lepas mandi aku ingat nak terus loncat katil la. Alek-alek dyorang ajak makan.  Ok! I’ll follow u. Aku order mee sup ngan fresh oren. Aku tatau apa masalah kedai tu sampai dia bagi aku cawan yang tinggi berisi fresh oren. Dia ingat aku habis agaknya minum sorang-sorang.  Mee sup dia aduissshhh menangis-nangis aku habeskan. Pedas weyh. Julap agaknya. Eyh julap sakit perut. Arggghhh apa-apa jela.

Gile kan?? Senak perut aku minum. Huhu

Pagi besok tu ktorang balik tengah hari sebab dyorang singgah karaoke lagi. Gila karaoke ye dyorang nie. haha

4 comments:

Mario said...

best ek jalan2 ngan kawan2...

Izz said...

hehe. harusla.

sugar2 kapas strawberry said...

main bowling.tapi selalu kalah

Izz said...

ala izz pon maen baling je snnye. hehe